09 huhtikuuta 2017

HAASTE: AITO MINÄ!



#AITO MINÄ



Kuvien muokkauksiin, keinotekoisiin filttereihin ja kaikkeen tähän totaalisen väsyneenä päätin tempaista haasteen pystyyn! Ohjeet jäljempänä postauksessa.

Tähän kuitenkin vähän taustaa, MIKSI tämän alulle laitan:
Bloggaajat, somepersoonat ja -vaikuttajat sekä ihan tavalliset kansalaiset, jokainen itsestään kuvia julkaiseva lähes tekee tätä. Muutetaan filttereillä ja kuvankäsittelyllä totuutta siitä miltä me oikeasti näytetään. Räikeimmissä tapauksissa tuntikausien ehostus ja sen jälkeen kuvaus ja pitkällisen kuvan käsittelyn jälkeen lopputulos ihmisestä on täysin arkielämässä tunnistamaton.

Mietimmekö mitä tämä tekee lapsille ja nuorille, jotka idoleitaan aktiivisesti seuraavat?
Ulkonäköpaineita, alemmuuden tunnetta, jne. Tällä haasteella haluan saada kaikki mukaan näyttämään mitä on todellisuudessa niiden täydellisten selfieiden takana, siellä on ihan tavallinen ihminen, ILMAN MEIKKIÄ, ILMAN FILTTEREITÄ, ILMAN KUVAN KÄSITTELYÄ!
Haluan herättää somemaailmaa aktiivisesti seuraavia siihen todellisuuteen, että kaikki ei todella ole sitä miltä kuvissa näyttää. Haasteella haluan kaikkien kiinnittävän huomiota siihen millaista illuusiota tosielämästä luomme nuorille, haluammeko vaalia täysin vääränlaisia ja vääristyneitä kauneusihanteita? Useinhan on jo nähty näitä meikittömiä kuvia, joita mainostetaan somessa täysin  ns. "luomuna" mutta ei tarvitse olla kovinkaan tarkkasilmäinen huomatakseen kuvan käsitellyksi ja kuvauksessa käytetyn filttereitä... eihän ne siis olleetkaan niin luomuja...
Lähetkö mukkaan olemaan ihan oikiasti AITO MINÄ?

HAASTE
Julkaise itsestäsi kuva täysin meikittömänä, ilman filttereitä ja täysin ilman kuvan käsittelyä.
Voit julkaista kuvan blogissasi, facebookissa, instagramissa, ihan missä vain, merkkaa kuvaan teksti AITO MINÄ! Haasta myös lukijasi/seuraajasi/kaverisi mukaan ja rikotaan yhdessä epätodelliset illuusiot. Tärkeintä on, että mahdollisimman moni rohkaisee itsensä ja lähtee tähän mukaan. Haasteeseen voi osallistua ihan jokainen!


Tässä omani: En osannut päättää kummanko kuvan julkaisen, niin julkaisen sitten molemmat :)



AITO MINÄ
meilkein suoraan saunasta


Ollaan yhdessä esimerkkejä siitä, että jokainen saa olla omanlaisensa, omalla tavallaan kaunis ilman keinotekoisia muokkauksia! Jokaisen täydellisen somekuvan takana on kuitenkin ihan tavallinen ihminen!










6 kommenttia:

  1. Hyvällä asialla olet! Itse heräsin samaan oman teini-ikäiseni kanssa :(

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Tämä on tosiaan tärkeä asia ja haluan tätä sanomaa jakaa eteenpäin. Lapset ja nuoret kun eivät osaa nähdä koko totuutta kauniiden ja täydellisten kuvien takana, kun tähän ei pysty läheskään kaikki aikuisetkaan :)

    VastaaPoista
  3. Tämä on todella hyvä haaste - varsinkin nuoret tytöt ovat niin ulkonäköpaineiden alla, että on todella tervetullutta, että joku uskaltaa laittaa aidon kuvan itsestään. Kiitos siitä. Jokainen on hyvä omana itsenään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) nykyään ulkonäköpaineet on ihan jäätävät ja varsinkin nuoret siitä kärsii. Itse ei ehkä enää niinkään, sitä kun on itsevarmuutta elämä jo opettanut vuosien varrella. Muuta jos voin olla yhdellekin nuorelle esimerkkinä, olen tässä tehtävässä onnistunut ja jos yhdenkin uuden bloggaajan saan rohkaistumaan tällä aloittamaan oman bogiharrastuksen osoittamalla, että jokainen bloginsa takana on vain ihan tavallinen ihminen.

      Poista
  4. Haaste vastaanotettu :)

    http://polyapinnoilla.blogspot.fi/2017/04/haaste-vastaanotettu-aito-mina.html?m=1

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kun otit haasteen vastaan, nöyrä kiitos tästä :)

      Poista

Piristä päivääni jättämällä kiva kommentti :)